Hlavní obsah

Americký koulař Crouser opět přehodil 22 metrů

New York

Koulař Ryan Crouser se postaral o nejlepší výkon prvního dne halového mistrovství USA v atletice v New Yorku. Olympijský vítěz z Ria de Janeiro letos už podruhé přehodil hranici 22 metrů, což se nikomu jinému v této sezoně nepovedlo. Výkonem 22,22 zůstal jen jedenáct centimetrů za svým letošním maximem, které předvedl před dvěma týdny ve stejné hale.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Americký koulař Ryan Crouser během atletického mítinku Memoriál Josefa Odložila 2018 v červnu na pražské Julisce.

Článek

Jasně porazil mistra světa Joea Kovacse, který se zařadil na třetí místo tabulek vrhem dlouhým 21,40 m. Přitom Crouser start na šampionátu málem vzdal, protože ho celý týden trápila zvýšená teplota.

Soutěž výškařek vyhrála Vashti Cunninghamová výkonem 196 centimetrů. Halová mistryně světa z roku 2016 získala domácí titul už počtvrté.

Do čela letošních světových tabulek se na mítinku v americkém Fayetteville vyhoupl švédský tyčkař Armand Duplantis, když překonal výšku 592 centimetrů. Devatenáctiletý mistr Evropy se pak marně pokoušel o 601 cm. Halový šampionát starého kontinentu příští týden v Glasgow však vynechá, dává přednost závodům za mořem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články