Hlavní obsah

Atletická šampionka Hejnová porodila syna Matyáše

Dvojnásobná mistryně v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová se stala matkou. Na sociálních sítích pětatřicetiletá bývalá atletka uvedla, že minulý pátek porodila syna Matyáše.

Foto: Ivana Roháčková

Zuzana Hejnová

Článek

"21. 10. 2022 vykoukl na svět v ranních hodinách náš syn Matyáš. Přiznám se, že to byla dlouhá náročná noc, ale rozhodně stála za tu velkou bolest a dřinu. Jsme šťastní rodiče nádherného a zdravého miminka. Dnes už jsme konečně i doma a budeme se společně sžívat a vzájemně všemu učit," citoval Hejnovou facebook Českého atletického svazu.

Liberecká rodačka Hejnová ukončila kariéru kvůli těhotenství a vleklým zdravotním problémům, jež ji téměř dva roky nepustily do závodů, v polovině května. Na konci měsíce se pak rozloučila s fanoušky na Zlaté tretře v Ostravě.

Už jako matka se Hejnová v pondělí dozvěděla, že dodatečně získá stříbro z olympijských her v Londýně 2012, kde původně brala bronz. Vítěznou Rusku Natalju Anťuchovou totiž Jednotka pro bezúhonnost atletiky (AIU) diskvalifikovala a nařídila jí zlato vrátit. Česká rekordmanka Hejnová doběhla v Londýně třetí za Anťuchovou a Američankou Lashindou Demusovou.

Reklama

Související témata: