Hlavní obsah

Běžecká Grand Prix Praha je letos poprvé otevřená ženám

PRAHA

Tradiční podzimní silniční běh Prahou Mattoni Grand Prix na 10 kilometrů bude poprvé otevřený i pro ženy. Šestnáctý ročník závodu se uskuteční v sobotu 10. září od 20:30 na Staroměstském náměstí v Praze. Vedle desetikilometrového závodu odstartuje v 19:00 Běh pro ženy na poloviční trati, na programu bude i exhibiční Barmanský běh pro zábavu příchozích diváků. Na startu hlavních závodů bude maximální počet 5500 běžců, desítku absolvují mimo jiné i bývalí fotbalisté Pavel Nedvěd a Vratislav Lokvenc.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Nedvěd (vpravo)

Článek

Favority v Praze budou Keňan Philemon Limo, který v dubnu zaběhl rekord trati při Pražském půlmaratonu, či Maročan Marofita Murada a Jake Robertson z Nového Zélandu. Ženskou pětku by měla podle papírových předpokladů vyhrát Prisah Jepleting Bgetichová z Keni.

Českou republiku budou reprezentovat nejlepší domácí vytrvalec Jan Kreisinger či Milan Kocourek, mezi ženami nastoupí také tuzemská favoritka Petra Kamínková či steeplařka Marcela Lustigová.

Traťové rekordy drží Keňan Wilson Kebenei Kiprotich časem 28:05 z roku 2006, už devět let vydržel nejlepší čas Anikó Kálovicsové z Maďarska na poloviční trati. Organizátoři vyplatí odměny ve výši 6800 eur, na rekord závod jsou vypsány další bonusy.

Organizátoři se chtějí vyvarovat potíží, které měl nedávný Nike run Prague, při kterém i kvůli vedru běžci v cíli kolabovali. Všichni závodníci obdrží informační brožuru, jak správně dbát o své zdraví a dodržovat pitný režim, na místě bude také dostatečný počet zdravotníků a organizátoři připravili i jednu občerstvovací stanici v polovině závodu a rovněž v jeho cíli.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články