Hlavní obsah

Bolt doufá, že se sprinterka Richardsonová z trestu za marihuanu poučí

Kingston

Legendární sprinter Usain Bolt doufá, že se vycházející hvězda Sha'Carri Richardsonová z měsíčního trestu za marihuanu poučí. Elitní americká sprinterka měla pozitivní test při národním šampionátu v Eugene, z něhož byla diskvalifikována, takže navzdory vítězství na stovce nesmí startovat na olympijských hrách. Osminásobný olympijský šampion Bolt v souvislosti s jejím případem řekl, že pravidla je nezbytné dodržovat.

Foto: twitter:@LSUTrackField, Twitter

Americká sprinterk Sha'Carri Richardsonová.

Článek

Jednadvacetiletá Richardsonová přiznala, že marihuanu užila, aby otupila pocity po smrti své biologické matky. Dostala nejnižší možný měsíční trest. "Snad se z toho dokáže poučit a jít dál. Vím, že si prošla mnohým, ale doufám, že se dokáže znovu zkoncentrovat a dostat ze sebe maximum, protože vypadá jako velmi talentovaná atletka," komentoval její případ Bolt pro agenturu Reuters.

Světový rekordman postih, který Richardsonovou připravil o vrchol sezony, nezpochybňuje. "Vždycky jsem lidem vysvětloval, že pravidla jsou pravidla," poznamenal jedenáctinásobný světový šampion.

Richardsonová měla patřit k favoritkám olympijského závodu na 100 metrů. Letos už pětkrát běžela pod jedenáct sekund, dubnový čas 10,72 ji řadí na třetí místo světových tabulek. Americká sprinterka vyhrála olympijskou stovku naposledy v roce 1996, kdy se radovala Gail Deversová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články