Hlavní obsah

Češi dostali medaile, novým králem sprintu byl korunován Američan Noah Lyles

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Příjemnou předehru pro české atlety měl nedělní odpolední program na mistrovství světa v Budapešti. Na prostranství Medal Plaza si převzali své bronzy členové smíšené štafety Matěj Krsek, Tereza Petržilková, Patrik Šorm a Lada Vondrová. Pro titul mistra světa ve sprintu na 100 metrů si doběhl v nejlepším letošním čase Američan Noah Lyles.

Foto: Ivana Roháčková

Česká smíšená štafeta se svými bronzovými medailemi. Zleva Matěj Krsek, Tereza Petržilková, Patrik Šorm a Lada Vondrová.

Článek

Budapešť (od našeho zpravodaje) - „Až s medailí mi začne docházet, čeho jsme dosáhli. Zatím jsem si říkala, jestli si z nás někdo nedělá srandu,“ přiznávala před vyhlášením s úsměvem Vondrová, která ještě v neděli dopoledne stejně jako Petržilková zvládla postup z rozběhu čtvrtky. Na stadionu se v neděli večer nikdo z Čechů nepředstaví.

Američan Noah Lyles ke dvěma zlatům z dvoustovky přidal další nejcennější kov, tentokrát v závodě na 100 metrů, povedlo se mu to v rekordním letošním čase 9,83 sekundy. Stříbro získal překvapivě Letsile Tebogo z Botswany a bronz Brit Zharnel Hughes ve stejném čase 9,88. Sprinteři na druhém až čtvrtém místě se vešli do jediné setiny sekundy.

Britka Katarina Johnsonová-Thompsonová se vrátila na sedmibojařský trůn po vážném zranění achilovky a vystřídala na něm Belgičanku Nafissatou Thiamovou, která kvůli podobným problémům na mistrovství světa v Budapešti scházela. Nasbírala 6740 bodů, o dvacet víc než druhá Američanka Anna Hallová.

Soutěž dálkařek vyhrála Ivana Vuletaová výkonem roku 714 cm a získala první zlato pro Srbsko v historii. Nejlepším kladivářem se překvapivě stal Kanaďan Katzberg v národním rekordu 81,25 m. Pětinásobný mistr světa Polák Fajdek skončil bez medaile čtvrtý. Jeho krajan a olympijský vítěz Wojciech Nowicki vybojoval stříbrnou medaili.

Uganďan Joshua Cheptegei vyhrál potřetí v řadě na MS běh na 10.000 m. Světový rekordman nastoupil v polovině závěrečného kola a zvítězil díky skvělému finiši v čase 27:51,42. Druhým místem překvapil Keňan Daniel Simiu Ebenyo a o bronz svou sbírku obohatil olympijský vítěz z Tokia Selemon Barega z Etiopie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články