Hlavní obsah

Češi přicházejí s revolucí. Na Karlově mostě odstartuje projekt inspirovaný Tour de France

Praha

Běh jako ryze individuální sport? Organizátoři největších českých silničních závodů přišli s odlišným konceptem zvaným The Battle of the Teams. Místo obvyklého Pražského maratonu, který byl kvůli epidemické situaci přesunut na podzim, se 30. května brzy ráno v ulicích metropole poběží závod týmů na 42 195 metrů. „Chceme změnit vnímání běžeckého sportu,“ hlásá šéf RunCzech Carlo Capalbo.

Foto: RunCzech

Vloni se v Praze Peres Chepchirchirová stala světovou rekordmankou v půlmaratonu.

Článek

Start na Karlově mostě, cíl na Staroměstském náměstí, tříkilometrový okruh centrem města. A kvarteto týmů se čtyřmi muži a čtyřmi ženami, rozlosované z výkonnostních košů.

Součet bodových hodnot výsledných časů určí vítěze, prize money dostane vedle jednotlivců i celý tým jako třeba při cyklistických závodech v čele s Tour de France, jimiž se organizátoři inspirovali.

Každý tým bude mít navíc svého sponzora a neběžícího kapitána z řad sportovních celebrit, jejichž jména chtějí organizátoři oznamovat postupně stejně jako účastníky. Podle uvedených časů by v nejvyšším výkonnostním koši měli být afričtí vytrvalci ze světové špičky. V každém družstvu bude jeden z českých závodníků, kteří budou mít i dvě motivace navíc.

Součástí závodů bude domácí šampionát a půjde i o poslední den pro plnění limitů pro OH v Tokiu, o něž se můžou pokusit zejména Eva Vrabcová, Moira Stewartová či Vít Pavlišta.

The Battle of the Teams má i charitativní podtext, každé družstvo bude zastupovat dobročinnou organizaci.

Reklama

Související témata: