Hlavní obsah

Česká senzace s kamínky. Teenagerka smetla rekord a přidala nečekaný bonus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Její jméno se neskloňovalo mezi hlavními adepty na rozšíření české výpravy pro halové mistrovství světa v Bělehradě. Pro Evu Kubíčkovou měl být při domácím šampionátu v Ostravě na šedesátce metou hlavně národní juniorský rekord 7,36 s, který už 28 let držela Hana Benešová. Jenže olomoucká sprinterka ho zlepšila o nevídaných šest setin a rovnou se kvalifikovala na světový vrchol mezi dospělými!

Foto: ČAS/Soňa Maléterová

Šťastná sprinterka Eva Kubíčková po triumfu na českém šampionátu.

Článek

Doběhla do cíle první v těsném souboji s Nikolou Bendovou, která si rovněž zlepšila osobní rekord na 7,33 s, a časomíra ukázala nejprve neoficiálně 7,31 s. Euforie osmnáctileté dívky nabrala na obrátkách, když oficiální výsledky ukázaly čas ještě o setinu lepší, rovný limitu na halové MS.

„To byl můj tajný sen. Já hlavně mířila na juniorský rekord, limit jsem vůbec nečekala,“ soukala ze sebe nadšená sprinterka po krátkém objetí s koučem Robertem Novotným.

Pověst velkého sprinterského talentu Kubíčkovou provází už řadu let, medaile na hladkých sprintech i překážkách sbírá od žákovské kategorie. Ve třinácti letech přešla ze Šumperku na olomoucké gymnázium Hejčín a do skupiny Novotného, kde její prudký vzestup pokračoval.

Po sobotním podvečeru v ostravské hale se jí výrazně změní program. Místo plánovaného volna jí začne příprava na halové MS. „Jsem juniorka, tak se budu kolem sebe koukat a sbírat zkušenosti," plánuje talentovaná teenagerka, která si dává záležet na tom, aby kromě rychlosti upoutala také svým vzhledem.

„Taky byl plný emocí. Většinou to prožívá ještě víc než já,“ usmívala se Kubíčková, která se zařadila na páté místo české historie, o které se dělí s atletickou legendou – Jarmilou Kratochvílovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eva Kubíčková (@eva_kubickova1)

A tak i v Ostravě ji kromě líčení zdobily třpytící se kamínky pod obočím.

„Celkem si na vzhledu zakládám a snažím se na každý závod vymyslet něco jiného, nebo se aspoň odlišit od zbytku startovního pole. A teď mě chytly kamínky, takže letošní rok asi bude ve znamení kamínků,“ usmívala se Kubíčková, které líčení zabere okolo hodiny a příprava vlasů další půlhodinu. Ale na dráze se pak při závodech rozhodně nezdržuje…

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články