Hlavní obsah

Čtvrtkař Gardiner nebude kvůli zánětu achillovky obhajovat v Eugene titul

Bahamský čtvrtkař Steven Gardiner je další hvězdou, která bude chybět na atletickém mistrovství světa v Eugene. Olympijský vítěz z Tokia, který měl obhajovat titul z Dauhá z roku 2019, musí oželet start na šampionátu kvůli zánětu Achillovy šlachy. Šestadvacetiletý běžec to oznámil na Instagramu.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Steven Gardiner z Baham po výhře na 400 m při OH v Tokiu.

Článek

V letošních světových tabulkách je Gardiner s časem 44,21 sekundy na pátém místě a v Eugene se očekávaly jeho souboje s Američany Michaelem Normanem, Randolphem Rossem a Championem Allisonem či Kiranim Jamesem z Grenady.

O šampionát přijde kvůli zranění také Francine Niyonsabaová z Burundi. Dvojnásobná halová mistryně světa a stříbrná medailistka z olympijských her i světového šampionátu v běhu na 800 metrů měla startovat na trati 5000 metrů. Osmistovku po úpravě pravidel bez hormonální léčby stejně jako další atletky se zvýšenou hladinou testosteronu už běhat nemůže.

Neúčast v Eugene už oznámili například olympijská vítězka v maratonu Peres Jepchirchirová z Keni, němečtí oštěpaři Johannes Vetter a Christin Hussongová, úřadující šampion ve skoku o tyči Američan Sam Kendricks či hvězdná polská kladivářka Anita Wlodarczyková.

Světový šampionát začne v pátek.

Reklama