Hlavní obsah

Daňkův memoriál letos v Turnově kvůli koronaviru nebude

Turnov

Atletický Memoriál Ludvíka Daňka se letos kvůli pandemii koronaviru neuskuteční. Turnovský mítink se měl konat 26. května. Organizátoři uvažovali o jeho přesunutí na srpen či září, ale dnes oznámili, že 21. ročník letos nebude.

Foto: Jan Kucharčík

Dálkař Radek Juška při Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově. Ilustrační foto.

Článek
Fotogalerie

"Původní květnový termín by ještě spadal pod omezující nařízení vlády. Dále jsme uvažovali nad termíny v září či ještě v srpnu, ovšem i tam se těžko hledá vhodný termín, neboť v těchto měsících jsou možnosti pro všechny pořadatele," uvedla k rozhodnutí organizátorů místostarostka Turnova Jana Svobodová.

"Navíc mítink má charakter mezinárodní a zahraniční závodníci by zřejmě nemohli do ČR přicestovat. Uvažovali jsme také o snížení úrovně mítinku, ale neradi bychom k tomuto kroku přistupovali," řekla Svobodová. "Rozhodli jsme se mítink letos nepořádat i s přihlédnutím k tomu, že nás nejvíce finančně podporují samosprávy - Liberecký kraj a město Turnov, které v současné době ze svých rozpočtů musejí pokrývat zdravotnictví, sociální služby a osoby či jednotky, které jsou v tzv. v první linii," dodala.

Memoriál se koná jako připomínka světového rekordu v hodu diskem, který Daněk vytvořil na turnovském stadionu v roce 1964.

Reklama