Hlavní obsah

Denisko, staneš se mou ženou? Helcelet šokoval Rosolovou v přímém přenosu

Michal OsobaSport.cz

Pokud snad někomu přijde každoročně stejný model vyhlášení Atleta roka poněkud strnulý, letos mu dodal nečekané grády vícebojař Adam Sebastian Helcelet. Svou milou, nic netušící čtvrtkařku Denisu Rosolovou, totiž požádal o ruku přímo na pódiu.

Adam Sebastian Helcelet požádal Denisu Rosolovou o rukuVideo: Česká atletika

 
Článek
Fotogalerie

Vypadalo to jako standardní vyhlášení osmého nejlepšího atleta minulé sezóny. Když se ale moderátorka Monika Absolonová vyptávala Helceleta, jak to bude s případnou svatbou a kdy, že by svou partnerku mohl požádat o ruku, pohotový vícebojař vypálil: „Třeba teď.“

Za burácejícího potlesku celého sálu přišla Rosolová na pódium, Helcelet poklekl a spustil: „Denisko, chtěl bych se zeptat, jestli by ses stala mou ženou.“ Zkoprnělá čtvrtkařka otřela oči a řekla „Ano“, zatímco nejlepší český desetibojař tasil z kapsy připravený prstýnek.

 

I said YES!!! . @adam_sebastian_helcelet . #fiancee #fiance #marryme #love #yes . . Monika a její výraz 😘

Příspěvek sdílený Denisa Rosolová (@denisarosolova),Lis 11, 2017 v 2:33 PST

To, co vypadalo, jako dlouho rozmýšlené vystoupení, přitom ze strany Helceleta byla částečná improvizace. „Nikdo o tom nevěděl, ani Monika,“ dušoval se bronzový z letošního halového mistrovství Evropy.

Absolonová mu nahrála

„S tou myšlenkou jsem si pohrával už dlouho, jen jsem nevěděl, jak to udělat,“ popisoval své přípravy žádosti o ruku. „Čekal jsem na příležitost. Dovolená, soustředění v Tatrách… A pak jsem si řekl, že by to bylo dobré tady. A Monika mi hezky nahrála, to jsem musel využít,“ popisoval šestadvacetiletý atlet.

„Hlavně jsem si musel být jistý, že řekne ano. Kdyby řekla ne, byl by to dost trapas,“ usmíval se. „Ale nervy jsem měl, nebudu říkat, že ne,“ přiznal.

O pět let starší Rosolová po vyhlášení přijímala gratulace a stále se vzpamatovávala z překvapení. „Já byla v šoku, pak i dojatá. Ani si nepamatuju, co jsem mu říkala, jen vím, že má všechno od rtěnky,“ usmívala se.

Svatba malá nebude

„Nenapadlo mě, že to udělá před tolika lidmi. Adam je romantik, spíš bych to čekala třeba při večeři u svíček,“ přiznávala s prstýnkem na ruce. „Já mám úzké prsty, nic masivního nemůžu, takže to trefil,“ chválila svého nastávajícího.

Rosolová už má za sebou manželství s tenistou Lukášem Rosolem, teď ji čeká druhá svatba. „Adam má docela velkou rodinu a spoustu známých, asi to nic malého nebude,“ tuší.

Bývalá halová mistryně Evropy na čtvrtce si zatím minimálně v zimě dává od atletiky pauzu, a tak bude mít dost času na přípravu svatby. „Říká se do roka a do dne, tak uvidíme,“ usmívala se.

Reklama

Související témata: