Hlavní obsah

Desetibojař Stráský získal na univerziádě zlato, běžkyně Malíková bronz

Vilém Stráský vyhrál na světové univerziádě soutěž desetibojařů a postaral se v Čcheng-tu o druhé zlato české výpravy. Další atletickou medaili v Číně získala Barbora Malíková, jež byla třetí v běhu na 400 metrů.

Foto: ČAS/Denisa Kisialová

Čtvrtkařka Barbora Malíková.

Článek

Stráský byl po úvodním dnu desetiboje druhý a dnes své umístění ještě zlepšil. Útok na vysněnou osmitisícovou hranici atletovi Univerzity Brno sice nevyšel, ale na zlato i tak dosáhl v novém osobním rekordu 7925. Dosavadní maximum si posunul o 99 bodů.

Malíková finišovala ve finále čtvrtky za 52,66, přičemž ztratila jen čtyři setiny na druhou Američanku Corrssii Perryovou. Zvítězila favorizovaná Jihoafričanka Marlie Viljoenová v čase 52,38.

Těsně pod stupni vítězů skončil v běhu na 3000 metrů překážek Damián Vích. Svěřenec Jakuba Holuši byl ještě při náběhu do posledního kola ve hře o medaili, nakonec o ni přišel o 66 setin a byl čtvrtý v čase 8:41,50.

Po dnešních dvou atletických medailích, které rozšířily sbírku vybojovanou sportovními střelci, tak má česká výprava v Čcheng-tu sedm cenných kovů s bilancí dvou zlatých, jedné stříbrné a čtyř bronzových. Už nyní tak co do počtu tým vyrovnal předchozí univerziádu v Neapoli 2019, kde měli Češi sbírku 2-2-3.

Další cenný kov navíc už jistě přidají tenisté Jan Jermář s Victorem Sklenkou, kteří ve čtyřhře postoupili do semifinále, takže budu mít minimálně bronz.

Reklama

Související témata: