Hlavní obsah

Dilema šampionky Hejnové. Pojede na evropský šampionát?

Ostrava

Limit má splněný s přehledem, ale start Zuzany Hejnové na halovém mistrovství Evropy je v mlze. Dvojnásobná mistryně světa na 400 metrů překážek, která si halovou sezonu zpestřuje hladkou čtvrtkou, rozhodnutí nechá na poslední chvíli. Nominace se schvaluje ve čtvrtek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zuzana Hejnová z pražské Dukly během halového mistrovství republiky v Ostravě.

Článek

„Teď jsem spíš nakloněná do Glasgow nejet. Nechce se mi tam jezdit na rozběh, to si radši pár dnů odpočinu a začnu se chystat na léto. Ještě se poradím s trenérkou,“ hlásí svěřenkyně Dany Jandové.

Hejnová v halové sezoně absolvovala zatím tři čtyřstovky a v každé se výrazně posunula. V neděli při mistrovství republiky v Ostravě zaběhla čas 53,03 s, kterým se zařadila na začátek třetí desítky neredukovaných evropských tabulek. „Ještě zkusím pár rychlostních tréninků a když budu cítit, že jde forma nahoru, tak bych jela,“ přemítá.

Zdraví vydrželo

I v Ostravě měla pocit, že mohla běžet rychleji, jenže vítězná Lada Vondrová (čas 52,67 s) si přes svých pouhých devatenáct let počínala zkušeněji. „Lada zvolila taktiku to napálit a kličkovat, aby mě před sebe nepustila, já s tím už nemohla nic udělat,“ posteskla si Hejnová. „Kdybych měla svoji dráhu, vypadá to jinak, ale takhle se v hale běhá,“ uznala.

Bez ohledu na to, zda se rozhodne do Glasgow odcestovat, odnese si Hejnová ze zimní sezony pro ni zásadní zjištění. „Jsem zdravá a nic mě nebolí, absolvovala jsem všechny tréninky,“ oddechla si po loňském roce, kdy ji vydatně potrápily achilovky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články