Hlavní obsah

Dvořáka táhl start v Aténách

PRAHA

Po prvním dnu desetiboje v Götzisu byl Tomáš Dvořák psychicky nahoře. Splnil si bodový plán, který si dal před závodem, a jeho cestě za kýženým olympijským limitem nemělo stát nic v cestě. Jenže stačil jeden start při rozcvičování před nedělní stovkou překážek a veškerá snaha málem přišla vniveč. Trojnásobnému mistru světa ruplo v achillovce.

Foto: www.celebrity.cz

Desetibojař Tomáš Dvořák.

Článek

"Mám změněnou strukturu patní kosti, s tím se nedá nic dělat, pokud nechci na operaci. A to teď nechci, budu se muset naučit používat jiné svaly," řekl Právu Dvořák po návštěvě ortopeda Hospodára v nemocnici Na Malvazinkách. "Nedokážu odhadnout, na jak dlouho teď budu muset omezit trénink."

I přes zdravotní problémy neabsolvoval šestihodinovou cestu autem z Götzisu zklamaný. Cíl v podobě limitu splnil výkonem 8211 bodů.  "V plánu jsem měl ještě o 200 víc, ale po zranění jsem se hlavně chtěl kvalifikovat do Atén. Riziko zhoršení zdravotního stavu jsem obětoval delšímu času na přípravu. Pomohla mi i tamní tradičně skvělá atmosféra," vykládal Dvořák, který už do olympiády bude absolvovat jen starty v jednotlivých disciplínách.

"Nemyslím, že by si to o zlato museli rozdat jen Roman Šebrle s Pappasem. Desetiboj je krásný v tom, že když člověk chytí slinu, může uletět i o 300 bodů."

Reklama

Související témata: