Hlavní obsah

Farah musel kvůli zranění vzdát start na Londýnském maratonu

Londýnský maraton přišel v krátké době o další hvězdu, zranění nepustí na start nedělního závodu domácí idol Mohameda Faraha. Čtyřnásobný olympijský vítěz a šestinásobný mistr světa z dráhových vytrvaleckých tratí se musel odhlásit kvůli potížím s kyčlí. Následoval světovou rekordmanku Brigid Kosgeiovou z Keni, která na začátku týdne odřekla start a pokus o třetí londýnské vítězství kvůli zranění stehenního svalu.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Britský atlet Mohamed Farah.

Článek

Devětatřicetiletý Farah litoval, že přišla vniveč několikaměsíční příprava, po které cítil formu na dobrý výkon. "Posledních deset dnů jsem cítil bolest a napětí v pravé kyčli. Absolvoval jsem důkladnou fyzioterapii a léčbu, udělal jsem všechno, abych byl na startovní čáře, ale nezlepšilo se to natolik, abych byl schopen v neděli závodit," oznámil Farah v prohlášení.

Farah měl v Londýně absolvovat první maraton po více než třech letech. Naposledy se představil na nejdelší běžecké trati v roce 2019, poté kariéru maratonce přerušil a ze silničních běhů se přeorientoval na dráhu s cílem uspět na olympijských hrách v Tokiu. Ze zamýšleného útoku na třetí zlato v běhu na 10.000 metrů za sebou sešlo, protože Farah nesplnil limit.

Londýnský maraton běžel třikrát a v roce 2020 se na něm představil jako vodič elitních vytrvalců. Nejlépe doběhl třetí v roce 2018.

Reklama

Související témata: