Hlavní obsah

Fraserová-Pryceová zaběhla na Jamajce stovku za 10,63 a je druhá v historii

Kingston

Jamajská sprinterská hvězda Shelly-Ann Fraserová-Pryceová zaběhla na mítinku v Kingstonu 100 metrů za 10,63 sekundy a je na této trati druhou nejrychlejší ženou historie. Za světovým rekordem Američanky Florence Griffithové-Joynerové z roku 1988 zaostala o 14 setin.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Shelly-Ann Fraserová-Pryceová na mítinku Diamantové ligy v Dauhá.

Článek

Dvojnásobná olympijská vítězka na stovce z Pekingu a Londýna si dokázala výrazně vylepšit osobní maximum v 34 letech. Fraserová-Pryceová, která se vrátila k atletice po mateřské pauze a vychovává téměř čtyřletého syna Zyona, měla na kontě dosud nejlepší výkon 10,70 z roku 2016.

Díky dnešnímu času se pouze 152 centimetrů vysoká atletka dostala v historických tabulkách před Američanky Carmelitu Jeterovou a Marion Jonesovou. Odpoutala se také od Elaine Thompsonové-Herahové, s níž dělila o jamajský rekord.

S povolenou podporou větru 1,3 m/s proběhla Fraserová-Pryceová cílem s velkým náskokem před druhou Natashou Morrisonovou (10,95). "Abych byla upřímná, žádný velký čas jsem dneska neměla v plánu. Díky bohu, že se mi nic nestalo. Běžela jsem bez tlaku a uvolněně. Chtěla jsem si jenom dát ještě jeden závod před domácím šampionátem. Teď se můžu soustředit na to, abych se dostala do týmu pro Tokio," uvedla.

Mistrovství Jamajky se koná 24. až 27. června a účast na olympiádě si zajistí pouze medailisté.

Reklama

Související témata: