Hlavní obsah

Halovou sezonu skončil Maslák v nemocnici. Teď už má zase radost ze závodění

Po závodě zamířil Pavel Maslák na dětské hřiště v těsné blízkosti turnovského stadionu, kde se během Memoriálu Ludvíka Daňka usídlily jeho děti, brzy čtyřletá Mia a dvouletý Matteo. „Ještě jim stačím, ale když se rozběhnou každý na jinou stranu, je to záhul. Naštěstí Mia už relativně poslouchá,“ vyprávěl trojnásobný halový mistr světa i Evropy v běhu na 400 m. Už měl opět důvod k úsměvu, ale v průběhu halové sezony mu do skoku nebylo.

Foto: CPA, ČTK

Pavel Maslák na archivním snímku.

Článek

V Turnově v úterý absolvoval první závod po čtyřech měsících. V hale, v níž byl roky nejlepší na světě, stihl jen jedny veřejné závody a druhý den musel v bolestech k lékaři. „Nelíbily se jim nějaké hodnoty, tak mě poslali do nemocnice, kde jsem byl pět dnů, než klesly, a zjišťovalo se, proč je mám,“ popisoval.

Na vině byla zřejmě přechozená viróza a následný zánět ledvin a močového měchýře. Když českého rekordmana pustili domů, s trenérem Daliborem Kupkou se domluvil, že rozumnější bude už přípravu směřovat k letní sezoně. „A udělali jsme toho nejvíc, co kdy na jaře,“ pochvaloval si 32letý sprinter.

V tréninku začínal prakticky od nuly podobně jako jeho tréninkový parťák a finalista z loňského halového MS Patrik Šorm. „Potkali jsme se jen týden a půl v Africe, jak začínal později, ale teď jsem ho viděl na tréninku a vypadá dobře. Až vyběhne na čtvrtku, pauza se na něm nepodepíše,“ je přesvědčený.

To je dobrá zpráva i pro Masláka, protože Češi už mají díky výsledku z loňského MS v Eugene jistotu startu ve štafetě na 4x400 m při srpnovém světovém šampionátu v Budapešti.

„Trenér to plánuje tak, aby forma přišla právě tam. A doufám, že zaběhnu nějakou slušnou čtvrtku, abych se do štafety dostal. Ideálně posbíral i nějaké dobré body a mohl běžet také individuální čtvrtku,“ připomíná, že konkurence na této trati je v Česku nyní hodně kvalitní.

Tahal se s Krskem

V prvním poměření sil v Turnově na třístovce zaostal v čase 33,06 s o sedmnáct setin za Matějem Krskem, domácím šampionem z posledních tří let.

„Matěj rozbíhá spíš pomaleji, ale je na tom lépe vytrvalostně, pěkně jsme se potahali,“ pochvaloval si Maslák, jenž by se měl představit na sobotní extralize v Plzni a pak na dalších domácích elitních mítincích Memoriál Josefa Odložila, Kladno hází a Zlatá tretra.

Reklama