Hlavní obsah

Dívka z plakátu? Pozornost nevyhledávám, ale zájem dětí byl příjemný, tvrdila nejlepší Češka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Její tvář zdobila plakáty k mistrovství Evropy chodeckých družstev, na její autogramiádu si přišly v Poděbradech pro podpis zástupy dětí. Eliška Martínková pak při závodě na 20 km potvrdila roli největší české naděje a v elitní evropské konkurenci si došla pro 12. místo v čase 1:33:02. Ozdobou závodu na kolonádě byl světový rekord v neolympijské disciplíně 35 km Španělky Marie Pérezové 2:37:15.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Eliška Martínková na trati závodu v Poděbradech.

Článek

Martínková si splnila svůj základní cíl, studentka teritoriálních studií na Univerzitě Karlově zašla limit pro start na světové univerziádě.

„Z toho jsem nadšená, s výkonem maximálně spokojená nejsem, ale hlavní bude, když budu spokojená v létě na vrcholných akcích,“ říkala zejména směrem k červencovému ME do 23 let ve finském Espoo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká atletika (@czatletika)

Tam by ráda zužitkovala i svoji premiérovou přípravu v Kolumbii, kde je chůze velmi populární. „Trénovali jsme ve 2000 metrech s velkou skupinou přes dvacet lidí, kde byl i bývalý mistr světa, vždycky se bylo ke komu přidat, ráda se tam vrátím,“ ujišťovala.

Má doma medaili z juniorského mistrovství světa i Evropy, vloni byla při premiéře na ME mezi dospělými sedmá. Tolik pozornosti jako v Poděbradech ale ještě nezažila. „Nejsem úplně typ, který by ji vyhledával, tak jsem se snažila spíš soustředit na sebe, ale bylo příjemné, když za mnou chodily děti pro podpis,“ přiznala svěřenkyně Kateřiny Čermákové.

Spolu s ostatními chodci se zapojila i do protestu proti změnám v olympijském programu, kde místo tradiční padesátky byla uměle vytvořena smíšená štafeta na 2x10 km.

„Vyfotili jsme se s transparentem a dali to na sociální sítě. Sice by mně tahle kratší trať měla sedět lépe, ale s ohledem na budoucnost i respekt k těm, kteří chodí delší vzdálenosti, se mi ta změna nelíbí,“ vysvětlovala.

Reklama

Související témata: