Hlavní obsah

Handicapovaný Pistorius dostane více času na boj o Peking

JOHANNESBURG

Jihoafrický handicapovaný běžec Oscar Pistorius dostal více času na splnění kvalifikačního limitu pro olympijské hry v Pekingu. V závodu na 400 metrů by potřeboval zaběhnout čas 45,55 sekundy, který je zatím daleko nad jeho osobním rekordem, ale věří, že bude nakonec bude startovat i mezi zdravými.

Článek

Národní svaz mu vyšel vstříc. "Byli velmi ochotní a souhlasili s tím, že mi prodlouží uzávěrku až do 16. července, kdy poběžím v Lucernu," řekl Pistorius, který má od jedenácti let amputované obě nohy pod koleny.

U sportovní arbitráže CAS v Lausanne v květnu dosáhl povolení startovat mezi zdravými atlety, i když původně nesměl, protože jeho protézy údajně představovaly nespravedlivou výhodu.

Běžec s osobním rekordem na čtvrtce 46,33 si pro Peking věří více na nominaci do štafety. "Vím, že jsem mezi nejlepšími čtvrtkaři v Jihoafrické republice a musejí do týmu vybrat pět až šest lidí. Loni jsem na národním šampionátu skončil druhý a ten, který vyhrál, už neběhá. Teď jsem v podobné formě a jenom jeden Jihoafričan zaběhl B-limit na čtvrtce, takže bych řekl, že rozhodně patřím do nejlepší trojky," prohlásil.

Před mítinkem v Lucernu plánuje Pistorius ještě závod 2. července v Miláně a 11. července na Zlaté lize v Římě.

Reklama

Související témata: