Hlavní obsah

Hejnová před finále málem brečela, pak pádila se štafetou pro sedmé místo

TEGU

Únava si vybrala své, Denisa Rosolová se Zuzanou Hejnovou musely na závěr svého nabitého programu na mistrovství světa v Tegu sáhnout na dno rezervoáru sil. Svůj cíl však splnily, spolu s parťačkami Jitkou Bartoničkovou a Zuzanou Bergrovou dovedly českou čtvrtkařskou štafetu do cíle finále na sedmém místě.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Zuzana Hejnová zdraví díváky v Tegu.

Článek

Zdolat aspoň jednu štafetu, takové bylo jejich předsevzetí před finálovým závodem. To se kvartetu ze skupiny Rychlých holek povedlo, za sebou nechaly osmé Nigerijky, navíc v čase 3:26,57 jen těsně zaostaly za svým rekordním výkonem z rozběhu.

„Bylo to o hodně těžší než včera, ale na to jak jsme byly se Zuzkou unavené, je to dobrý čas, který ještě můžeme vylepšit,“ je přesvědčená Rosolová. „Určitě jsme neběžely jen tak, že si finále užijeme, chtěly jsme skončit co nejlépe,“ ujišťovala Bergrová.

Čtvrtka za 50,50

Finalistka na 400 m překážek Hejnová absolvovala pátou čtvrtku během šesti dnů. „Masakr,“ pravila. „Na rozcvičce jsem se málem rozbrečela. Už jsem vůbec nemohla, hrozně mě bolely kotníky,“ vyprávěla Hejnová.

Jenže na jejím výkonu to vůbec nebylo znát. Trenérka Blažková jí naměřila famózní čtvrtku za 50,50 s! „A to jsem strašně, ale strašně vytuhla,“ tvrdila finišmanka české štafety.

Další závod v Curychu

„Teď dlouho nechci slyšet slovo čtvrtka,“ přála si. To se jí ale nesplní, už ve čtvrtek bude závodit na finále Diamantové ligy v Curychu. „Už se jen třikrát vyspím a hurá na Weltklasse,“ ušklíbla se.

„Teď toho mám plné zuby, ale finále Diamantové ligy je finále Diamantové ligy,“ ví Hejnová, že do sbírky svých letošních skvělých překážkových časů může ještě jeden přidat.

Reklama

Související témata: