Hlavní obsah

Helcelet odstoupil po výšce z MČR v desetiboji a ukončil sezónu

Kladno

Adam Sebastian Helcelet odstoupil po výšce z domácího šampionátu v desetiboji. V Kladně kvůli bolavé achillovce nenastoupil do poslední disciplíny prvního dne, běhu na 400 metrů, a vzdal snahu o splnění limitu pro účast na mistrovství Evropy. Nejlepší český vícebojař předchozích sezón neuspěl už před třemi týdny v Götzisu, kde nezdolal základní výšku ve skoku o tyči.

Foto: ČAS - Eduard Erben

Na zklamání z nedokončeného desetiboje zapomínal Adam Sebastian Helcelet po boku snoubenky Denisy Rosolové a dcery Evelin, kterou rodiče poprvé vzali na závody.

Článek

Helcelet přitom nezačal závod špatně, v kouli si dokonce vylepšil osobní rekord, ale po výšce už ho bolest dál nepustila. "Trápí mě achilovka, celou závodní sezónu. Soustředění v Africe jsem zvládnul dobře, ale od návratu s ní bojuju. Po výšce achilovka bolela tak, že bych ani nevyběhl na tu čtvrtku. Nejde to," posmutněle vysvětloval. Na sociálních sítích pak potvrdil, že už se o limit pokoušet nebude a letní sezóna pro něj předčasně končí.

V čele závodu je po pěti disciplínách Jan Doležal a ziskem 4114 bodů má na kontě o 113 bodů víc než ve stejné fázi v Götzisu, kde si vytvořil osobní rekord 7878 bodů a kvalifikoval se na ME.

Sedmiboj vede Marthe Koalaová z Burkiny Faso součtem 3624 bodů, nejlepší domácí atletkou je po čtyřech disciplínách na pátém místě Barbora Zatloukalová (3325).

Reklama

Související témata: