Hlavní obsah

Horor, tři šrouby a transplantace místo medaile. Atletce už je ale po hrozivém zranění lépe a omlouvá se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na lůžku už je v mezích možností relativně dobře naladěná. Francouzská atletka Margot Chevrierová nastiňuje plány, také se omlouvá za ostřejší slova při prožité bolesti během halového šampionátu v Glasgow, kde utrpěla těžké zranění v tyčkařském sektoru. Výsledkem špatného dopadu byla otevřená zlomenina nohy a poškozený kloub.

Foto: Paul Childs, Reuters

Zraněná Margot Chevrierová.

Článek
Fotogalerie

„Upřímně. Zranění je vážné, cesta zpět teď bude dlouhá,“ napsala na sítě Chevrierová už z nemocniční postele.

Vypadalo to přitom jako vcelku běžná chyba. Prostě nepovedený pokus. Ve skoku o tyči se to stává. V tomto případě na 465 cm. Francouzka dopadla do ´šuplíku´, z něhož se tyčkaři odrážejí. Následky byly hrozivé, jak bylo záhy patrné i z křiku čtyřiadvacetileté atletky, jejíž nářek se vrýval do uší všech v okolí.

Noha zůstala v nepřirozeném úhlu. Otevřené zlomenina, zdevastovaný kloub. Operace byla nezbytná. Do nohy dostala tři šrouby na zpevnění. A dokonce došlo i na transplantace poničené kůže.

Z hororového zranění už se vzpamatovává. Po operaci dokonce hned pomyslela na to, že se omluví za slova, která vyslal ke zdravotníkům ve chvílích, kdy ji bezprostředně po maléru ošetřovali.

„Omlouvám se dr. Kevinovi za urážky po redukci pravého úhlu (zlomené nohy) bez anestezie,“ připomněla těžké chvíle bezprostředně po úrazu, kvůli kterému zůstala na osmém místě v soutěži na MS, a vyhlížela příští měsíce. I naději na olympiádu. „Mám pět měsíců na to, abych se postavila na nohy, odrazila se a získala místo v Paříži.“

Zranění bere jako výzvu. „A další dobrodružství,“ nastínila s tím, že děkuje za podporu okolí od první chvíle, kdy nešťastně dopadla po nepovedeném pokusu.

Reklama