Hlavní obsah

Ingebrigtsen uvolní krosový trůn, na ME v Bruselu nebude po zranění startovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norský běžec Jakob Ingebrigtsen nebude kvůli zranění za tři týdny obhajovat titul mistra Evropy v krosu a v Bruselu tak skončí jeho série šesti vítězství. Třiadvacetiletý Nor ovládl v Dublinu a Turíně poslední dva šampionáty mezi seniory, tomu předcházely čtyři triumfy v juniorské kategorii. O jeho absenci informovala Evropská atletika na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Norský běžec Jakob Ingebrigtsen

Článek

Ingebrigtsen se podle norských médií potýkal s nespecifikovaným zraněním v minulých týdnech, jeho charakter a závažnost ale nejsou známy. „Rozhodl se letos neúčastnit mistrovství Evropy v krosu. Chce se soustředit na regeneraci a trénink po dlouhé a náročné sezoně. Má před sebou důležitý (olympijský) rok a chce se na něj koncentrovat,“ citoval server vg.no vyjádření Espena Skolanda, tiskového mluvčího Jakoba, Filipa a Henrika Ingebrigtsenových.

Olympijský vítěz z patnáctistovky a dvojnásobný mistr světa na dráhové pětce bude na krosovém ME chybět poprvé od roku 2015, přitom ještě v říjnu v rozhovoru na webu Evropské atletiky považoval svůj start a útok na seniorský vítězný hattrick za hotovou věc. V nominaci na šampionát, který je na programu v belgickém hlavním městě 10. prosince, je alespoň nejstarší z bratrského tria Henrik, který právě v Bruselu v roce 2008 na krosovém ME debutoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články