Hlavní obsah

Atletické mistrovství světa 2027 uspořádá Peking, Řím stáhl kandidaturu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atletické mistrovství světa v roce 2027 uspořádá Peking. Oznámili to zástupci mezinárodní federace World Athletics po zasedání rady WA před halovým světovým šampionátem v Glasgow. Čínská metropole byla jediným uchazečem poté, co dnes italský atletický svaz stáhl kandidaturu Říma.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

V Pekingu se světová atletická elita utká o cenné kovy podruhé. Poprvé se na olympijském stadionu z roku 2008 šampionát uskutečnil v roce 2015. Čína bude navíc v příštím roce hostit halové mistrovství světa v Nankingu.

Kandidaturu italské metropole svaz stáhl krátce poté, co italská vláda odmítla poskytnout záruky na 85 milionů eur potřebných na uspořádání šampionátu. Země už masivně investovala do olympijských her, které budou v roce 2026 hostit Milán a Cortina d'Ampezzo.

Špičkovou atletiku přivítá Itálie nicméně už v letošním roce, kdy se v Římě uskuteční mistrovství Evropy. Závodit se bude 7. až 12. června na Olympijském stadionu.

Reklama