Hlavní obsah

Jacksonová zaběhla v Kingstonu nejrychlejší stovku roku 10,65

Jamajčanka Shericka Jacksonová vyhrála souboj na dálku s Američankou Sha'Carri Richardsonovou o nejrychlejší sprinterku roku. Jacksonová na národním atletickém šampionátu v Kingstonu zvítězila v čase 10,65 sekundy, Richardsonová v Eugene v pátečním finále předvedla výkon 10,82 a předtím ve čtvrtečním rozběhu 10,71.

Foto: Profimedia.cz

Jamajčanka Shericka Jacksonová na snímku z květnového mítinku v Rabatu.

Článek

Jacksonová se zařadila na páté místo historických tabulek, dělí se o něj s Marion Jonesovou. "Loni jsem trenérům říkala, že jedním z mých největších problémů jsou starty. Myslím, že dnes jsem to zvládla," řekla Jacksonová po úspěšném testu pro srpnové mistrovství světa v Budapešti. Na minulém MS v Eugene brala na stovce stříbro a triumfovala na dvoustovce.

O pár hodin později na americkém šampionátu v Eugene Richardsonová vyhrála finále o osm setin před Brittany Brownovou, třetí skončila Tamari Davisová (10,99). Mužský závod na 100 metrů ovládl Cravont Charleston za 9,95. Účast na MS si zajistili také o setinu pomalejší Christian Coleman a Noah Lyles (10,00). Úřadující světový šampion Fred Kerley měl účast v Budapešti jistou.

Na Jamajce běželi rychlejší stovku i muži, zvítězil jednadvacetiletý Rohan Watson v osobním rekordu 9,91.

Související témata:
Souboj
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.