Hlavní obsah

Jako pytel brambor! Trojskokan ve finále pobavil nevídaným tulením skokem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas se stane, že trojskokani jen proběhnou doskočištěm, skok jim nevyjde. Ale aby do písku dopadli po zádech? To se jen tak nevidí. Kuriózní pokus předvedl ve finále mistrovství Evropy 27letý Švéd Jesper Hellström.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Jesper Hellstrom a jeho netradiční dopad při kvalifikaci trojskokanů.

Článek

MNICHOV (od našeho zpravodaje) – V Mnichově startuje na své první velké akci a jako poslední výkonem 16,07 m prošel mezi tucet finalistů. V boji o medaile obsadil desáté místo, ale nejvíc pozornosti upoutal svým druhým pokusem, v němž mu rozhodčí naměřili 14,90 m.

Hellström totiž ztratil během pokusu rovnováhu a v posledním skoku se rozhodl přetočit tak, že dopadl na záda, což bral s úsměvem on i jeho trenér.

„Dopadl tam jako pytel brambor,“ pobaveně to komentoval ve švédské televizi SVT olympijský vítěz v této disciplíně Christian Olsson. „Ale když nejste ve hře o medaile, musíte zaujmout publikum aspoň jinak,“ glosoval tulení skok svého krajana.

Pak už s vážnější tváří doplnil, jak může k podobně krkolomnému dopadu dojít. „Už při druhém skoku ztratil balanc a začal přepadávat. Pak už neměl žádnou sílu, aby se mohl odrazit třetím skokem,“ vysvětloval Olsson.

Reklama

Související témata: