Hlavní obsah

Keňští atleti v nouzi dostávají od vlády potravinové balíčky

Nairobi

Keňské ministerstvo sportu připravilo potravinové balíčky pro atlety, kteří se ocitli v nouzi kvůli rušení závodů v důsledku pandemie koronaviru. Rozdával je i světový rekordman v maratonu Eliud Kipchoge. Ten volá po širší podpoře se zapojením firem.

Foto: nike.com

Kipchogeho magický úsměv teď zdobí nový světový rekord.

Článek

Každý atlet dostal balíček s kukuřičnou a pšeničnou moukou, rýží, olejem a těstovinami. Ministerstvo počítá s podporou pro více než 1500 atletů napříč disciplínami, přičemž devět stovek z nich je na seznamu těch nejvíce postižených.

Olympijský vítěz Kipchoge ale upozornil, že aktuální krize postihla více než 3000 jeho atletických kolegů. "Většina závodů, které plánovali, byla zrušena, a nevíme, jestli se do konce roku něco uskuteční. Jejich živobytí pochází ze sportu. Proto potřebují velkou podporu a já vyzývám korporace, aby se přidaly k vládě a darovaly potraviny," uvedl hvězdný keňský vytrvalec.

Foto: koláž Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Stačí osm takových a magická hranice navždy zmizí.

Vláda vedle potravinových balíčků plánuje také finanční podporu potřebným sportovcům. Keňští atleti také mohou využít prostředky z fondu zřízeného Světovou atletikou. Jejich finanční ztráty jsou značné. Viceprezident tamní atletické federace Barnaba Korir nedávno odhadl, že celkem přijdou v přepočtu o více než miliardu korun.

Reklama

Související témata: