Hlavní obsah

Klüftová už na víceboj nemyslí, zůstane jen u dálky

STOCKHOLM

Bývalá královna světového víceboje Carolina Klüftová zůstane až do olympijských her v Londýně pouze dálkařkou. Možný návrat k víceboji, v němž posbírala devět zlatých medailí na vrcholných akcích včetně triumfu na olympijských hrách v Aténách, osmadvacetiletá Švédka vyloučila. Poslední dvě sezony se bude věnovat výhradně skoku dalekém, i když se jí v něm tolik nedaří, a po olympiádě v Londýně ukončí kariéru, což avizovala už před měsícem.

Článek

"Zaměřím se už jen na dálku, na víceboj nemám energii ani motivaci. Vícebojařskou kariéru jsem ukončila v úsměvem na tváři a stejně tak, doufám, za rok opustím i atletiku," řekla plavovlasá hvězda před mistrovstvím Evropy družstev ve Stockholmu, kde se prezentovala novým účesem s krátkými vlasy.

Klüftová bývala neporazitelná. Od března 2002, kdy ještě jako čerstvá juniorská mistryně Evropy i světa získala bronz na halovém ME, neprohrála na 22 vícebojích za sebou a zlaté medaile sbírala jako na běžícím pásem. Po ztrátě motivace začala trénovat jen dálku, ale bez větších úspěchů. Teď by se chtěla předvést o víkendu před domácím publikem.

"Bude to moje teprve druhá dálkařská soutěž letos, v té první jsem skočila 649 cm a necítila se zrovna čerstvá," přiznala. "Příprava byla dobrá, dostávám se do lepší formy, ale měla jsem problémy s technikou. Kvůli zraněním jsem delší dobu nezávodila, a tak se moc těším," dodala majitelka evropského rekordu 7032 bodů, který je druhým nejlepším výkonem všech dob. Ve Stockholmu se však obává deště a špatného počasí, které šampionát družstev provází.

Reklama

Související témata: