Hlavní obsah

Koulař Staněk si těsně před MS vylepšil letošní maximum

Koulař Tomáš Staněk se krátce před mistrovstvím světa blýskl v Domažlicích svým nejdelším vrhem v sezoně. Na Hvězdném házení hned prvním pokusem poslal 7,26 kg těžké náčiní do vzdálenosti 21,77 metru a dosavadní letošní maximum pod širým nebem si vylepšil o šest centimetrů. Za 21 metrů poslal Staněk i zbylé tři změřené výkony.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Koulař Tomáš Staněk na snímku z Diamantové ligy v Chorzówě

Článek

Za 21,70 se dvaatřicetiletý vrhač USK Praha dostal letos potřetí, dosavadní sezonní maximum 21,71 předvedl v květnu v Turnově i v červnu na Zlaté tretře. Na halovém mistrovství Evropy v Istanbulu získal stříbro výkonem 21,90. Na MS v Budapešti je jeho disciplína na programu hned v prvním soutěžním dnu v pátek 19. srpna.

O nejlepší český výkon sezony se postaral také desetibojař Ondřej Kopecký, který v dvoudenním T. Kop Cupu v pražském Edenu nasbíral 8074 bodů. O 40 bodů vylepšil dosavadní letošní maximum Adama Sebastiana Helceleta z červencového mítinku v Bydhošti. Nikdo další z českých vícebojařů se letos přes 8000 bodů nedostal.

V Uherském Hradišti reprezentační kvarteto na 4x100 metrů v sestavě Zdeněk Stromšík, Jan Veleba, Eduard Kubelík a Ondřej Macík dosáhlo času 38,84 sekundy a splnilo limit českého svazu pro účast na elitním štafetovém mítinku World Relays, který se uskuteční v příštím roce na Bahamách.

Reklama

Související témata: