Hlavní obsah

Kudlička vsadil vše na jednu kartu. Smůlu jsem si vybral, snad to není konečná, věří po limitu

Ostrava

Už tolikrát ho v průběhu halové sezóny potkala smůla, kdy laťka ve výšce 577 cm po dlouhém chvění padala k zemi. Na mistrovství republiky atletů v Ostravě ale na poslední chvíli tyčkař Jan Kudlička limit pro halové MS v Portlandu splnil, a bude tak obhajovat bronz ze Sopot. Jistou má už také účast na olympiádě v Rio de Janeiru.

Foto: Horsinka Adolf, ČTK

Tyčkař Jan Kudlička během halového mistrovství ČR v Ostravě.

Článek

Limit jste splnil na poslední chvíli, byly to pro vás velké nervy?

Spousta lidí mi do závodu přála štěstí, ale já myslím, že jsem si smůlu vybral na posledních třech závodech, kdy laťka spadla, když jsem už ležel v doskočišti. Jsem strašně rád, že se mi to povedlo a věřím, že to může být ještě lepší. Nebylo by špatné třeba deset centimetrů přidat.

V nové ostravské hale jste přitom trochu bojoval s krátkým rozběhem.

Chtělo by to doskočiště pro příště posunout. Několikrát jsem se při odrazu dostal blízko a pokus musel zabalit, protože se mi na začátku nepovedl seběh z té zatáčky.

Ne všichni, kdo splnili limit pro Portland, na šampionát jedou. Vy jste neváhal?

Před halovou sezónou jsem avizoval, že když budu limit honit na poslední chvíli a pak ho skočím s odřenýma ušima, nepojedu. A ono to teď vypadalo, že Kudlička skákal jen 560, ale 577 jsem shazoval jen lehce a to je přece jen druhý nejlepší výkon, co jsem kdy v hale skočil. A teď cítím, že 577 není konečná, věřím, že za týden v Jablonci bych se mohl pokoušet i o český rekord a aspoň si ty vyšší výšky osahám.

Je pro vás uklidněním, že už koncem února máte jistotu startu na olympiádě?

My tu vsadili všechno na jednu kartu, což byl limit pro Portland. Sice jsem ho skočil až na konci, ale někteří kolegové to skočili hned na začátku a uvidíme, jestli jim forma vydrží.

Kolik bude třeba skočit, abyste v Portlandu medaili obhájil?

Těžko říct, klidně může stačit zase 580. Tam už se tabulky mažou, je jedno, jestli tam někdo pojede s 570 nebo 590.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články