Hlavní obsah

Maslák chce znovu vyhrát mistroství Evropy v hale. Ještě chci na trůnu zůstat, říká

Ostrava

Obhájit v Bělehradu (3.-5. března) pozici nejlepšího Evropana na čtyřstovce v hale. To je hlavní cíl českého rekordmana na této trati Pavla Masláka. Pro závěrečné soustředění před prvním závody (17. ledna v Praze) si poprvé vybral novou atletickou halu v Ostravě. A deset dní na domácí půdě si havířovský rodák pochvaloval.

Foto: Jan Kucharčík

Pavel Maslák při mistrovství Evropy v Amsterdamu.

Článek

V posledních čtyřech letech v hale na čtyřstovce kralujete. Můžete jít do halové sezóny s jiným cílem, než znovu vyhrát evropský šampionát, který se letos koná v Srbsku?

Určitě ne. Obhájit titul na 400 metrů v hale je hlavním cílem. Doufám, že splním limit (smích). Štafetu letos asi nepoběžíme, protože jsme aktuálně šestí, tedy první na čekací listině.

Už se rozhlížíte, zda se objevil někdo, kdo by vás mohl dokázat z trůnu v hale sesadit? Od roku 2013 se to na čtyřstovce nikomu nepovedlo.

Zatím to vypadá, že nikdo nepřibyl a konkurence bude stejná, jako před dvěma a čtyřmi lety. I proto bych na tom trůnu rád zůstal.

Takže budete soupeřem především sám sobě?

Asi bych to takhle úplně neřekl, ale zatím to tak vypadá. Například v Praze před dvěma lety to tak bylo.

V hale vám to jde parádně, venku tomu ale pořád něco chybí. Proč?

Na Evropě je to vyrovnané i venku, a když se povede příprava, tak mívám medailové ambice. Největší hvězdy ale halu neběhají, což je patrné především na mistrovství světa. Atleti z těch teplých krajin v hale vůbec netrénují, a proto ji neumí.

Po letech s přípravou nefinišujete v Saské Kamenici, ale v Ostravě. Proč jste změnil prostředí?

Protože ostravská hala je pro mě naprosto ideální. Je tady šest dráh, tunel, kousíček na letní stadión. Když to přeženu, tak téměř nemusím chodit ven. Navíc pocházím z Havířova, kam to mám ani ne dvacet kilometrů. Trenér (Dalibor Kupka) je z Opavy, což je jen o kousek dál. Máme tady spoustu kamarádů i rodinu, když je volno, můžeme si odpoledne zajet za rodinou.

Svou účast na Zlaté tretře v Ostravě (28. června) jste ještě nepotvrdil. Přijedete konečně vyhrát?

Výhra mi chybí, protože pan Juck tam vždycky domluví strašně dobré čtvrtkaře. Říkám mu, ať tam domluví nějaké špatné, abych mohl konečně vyhrát a pořád nic (smích). Ale ne, je dobře, že je tam konkurence. Vítězství je vítězství, ale je potřeba si ho zasloužit. Termín je dobrý, ale těsně předtím je mistrovství Evropy družstev. Pokud bych tam měl náročný program, mohlo by to výkon na tretře trochu ovlivnit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.