Hlavní obsah

Medailová královna ještě nekončí! Zkusí zabojovat o další cenný kov

Americká atletka Allyson Felixová překvapivě ještě zabojuje o další medaili do své unikátní sbírky ze světových šampionátů. Ačkoliv původně měl být jejím posledním velkým startem v kariéře závod ve smíšené štafetě na 4x400 metrů, ve kterém v úplném úvodu mistrovství světa v Eugene získala bronz, nakonec se představí ještě v ženské týmové čtvrtkařské soutěži. Americký svaz nominoval šestatřicetiletou běžkyni do dnešního rozběhu.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Allyson Felixová s dcerou Camryn a bronzem ze smíšené štafety.

Článek

"Trenér zavolal a já musela skočit do letadla," napsala na twitteru sedminásobná olympijská vítězka, jež se po startu v mixu vrátila z Oregonu domů do Los Angeles. "Trenéři se mě zeptali, jestli jsem k dispozici, a tým nebylo možné odmítnout," sdělila agentuře AP.

Rozběhy na 4x400 metrů jsou na programu dnes, finále se poběží v neděli. Do něj Felixová i v případě postupu prakticky jistě nezasáhne, ale jako účastnici prvního kola soutěže by jí případná medaile náležela. Byla by z mistrovství světa její dvacátá. S bilancí 13 zlatých, tří stříbrných a tří bronzových je nejúspěšnější atletkou všech dob.

Reklama