Hlavní obsah

Mezi oběťmi masakru na filozofické fakultě je i mladá atletka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi čtrnácti oběťmi čtvrtečního řádění šíleného střelce na půdě pražské filozofické tabulky je také talentovaná atletka Klára Holcová, jak uvedl její mateřský klub Atletika Stará Boleslav. Dvacetiletá vrhačka na Univerzitě Karlově studovala archivnictví a bohemistiku.

Foto: Facebook Houštka - Stránky atletického oddílu Atletika Stará Boleslav

Talentovaná atletka Klára Holcová zemřela při čtvrteční střelbě.

Článek

Celkem čtyřikrát získala na juniorském mistrovství republiky stříbrnou medaili, závodila na olympiádě dětí a mládeže, Česko reprezentovala ve vrhu koulí na dvou mezistátních utkáních do 20 let a začínala se prosazovat už i mezi ženami.

Na letošním mistrovství republiky v Táboře svěřenkyně trenérů Stanislava Pluhaře a Milana Brzka skončila v osobním rekordu 14,23 m pátá a k atletice si přibrala i vysokoškolské studium.

„Myslím, že je důležité naučit se skloubit více činností najednou. Když slýchám výmluvy toho typu, že se sport a škola nedá kombinovat, přijde mi to směšné,“ vyprávěla ještě letos v dubnu na stránkách fakulty.

Jejím navždy posledním závodem zůstanou zářijové Akademické hry v Olomouci. „Klára zůstane zapsaná nejen v historii celé české atletiky, ale zůstane především navždy v našich pamětích a srdcích,“ uvedl na Facebooku staroboleslavský klub.

Soustrast rodině i pozůstalým vyjádřil také Český atletický svaz a na sociálních sítích i mnoho atletů.

Reklama

Související témata: