Hlavní obsah

Mílařka Mäki doběhla při půlmaratonském debutu v Ústí nad Labem druhá

Mílařka Kristiina Mäki doběhla při své premiéře na půlmaratonské trati v Ústí nad Labem v závodě seriálu RunCzech druhá. Finalistka loňských olympijských her v Tokiu a šestá žena srpnového mistrovství Evropy v Mnichově nestačila jen na Ukrajinku Valerii Ziněnkovou, která vyhrála časem 1:10:55. Mäki měla čas 1:13:57.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Kristiina Mäki na archivním snímku.

Článek

"Na první půlmaraton si myslím, že to bylo dobré. Líbilo se mi, že mi nedošly síly. Poslední čtyři kilometry jsem sice zpomalila, ale to bylo dáno protivětrem," uvedla Mäki v tiskové zprávě.

Dcera finského otce a české matky chtěla atakovat čas okolo 1:15:00, což se jí bez problému povedlo. "Hlavně jsem běžela z tréninku na patnáctistovku a navíc většinu trati sama, takže tam vidím prostor pro zlepšení," pokračuje Mäki, která si stanovila osobní rekord časem 1:13:57," dodala česká rekordmanka v závodech na 1500, 2000, 3000 a 5000 metrů.

"Jediný problém nastal na občerstvovačce, protože jsem zapomněla, že jsme se s Filipem (přítel Sasínek) domluvili i na pátém kilometru," směje se Mäki. "Takže jsem se nenapila, ale bylo to v pohodě, protože další občerstvovačky už proběhly bez problému," dodává.

Mäki tak v Ústí nad Labem zakončila sezonu v dobré náladě. "Hlavní je, že mě to bavilo," uzavírá.

Závod mužů vyhrál Němec Sebastian Hendel za 1:02:52. Nejlepší z českých vytrvalců byl pátý Jakub Zemaník v čase 1:06:41.

Reklama