Hlavní obsah

Násirová byla kvůli zmeškaným testům vyšetřována už v době MS

Monako

Jednotka pro bezúhonnost atletiky (AIU) uvedla, že bahrajnská čtvrtkařka Salva Ajd Násirová byla vyšetřována kvůli porušení pravidel o nahlášení pobytu už v době loňského mistrovství světa, na němž si doběhla ve skvělém čase pro zlato. Podle agentury AP to znamená, že by v případě prokázání viny mohla o titul z říjnového šampionátu přijít. Násirové také hrozí, že se nebude moci zúčastnit olympijských her v Tokiu.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Čtvrtkařka Salva Ajd Násirová.

Článek

AIU zastavila Násirové činnost za opakované nesplnění povinnosti nahlásit místo pobytu pro potřeby dopingových komisařů tento týden. Nigerijská rodačka ve videu na instagramu reagovala, že není podvodnice. "Jenom jsem třikrát zmeškala dopingový test, to je přece normální a může se to stát každému," uvedla. Podle pravidel nicméně trojí zmeškaný test či nesplnění nahlašovací povinnosti během 12 měsíců představuje prohřešek proti antidopingovým regulím.

Jak v neděli AIU uvedla, Násirová přidala čtvrté pochybení letos v lednu. Obviněna a provizorně suspendována však dvaadvacetiletá atletka byla až tento týden.

Násirová finále čtvrtky na MS v Dauhá vyhrála v nejlepším čase zaběhnutém od roku 1985 a výkonem 48,14 sekundy se zařadila v historických tabulkách za Maritu Kochovou (47,60) a Jarmilu Kratochvílovou (47,99).

Reklama