Hlavní obsah

Nehoda cestou na stadion. Také jsem byl otřesený, to nečekáte, přiznal český sprinter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už povedený rozběh mistrovství světa označil sprinter Ondřej Macík za zážitek na celý život. Další přidal před semifinále dvoustovky. Ale ten by si radši opustil. Do vozítka, které převáželo kompletní sestavu prvního běhu, totiž cestou na stadion narazil jiný mikrobus, či spíše velké golfové vozítko.

Foto: Ivana Roháčková

Sprinter Ondřej Macík v semifinále mistrovství světa.

Článek

Budapešť (od našeho zpravodaje) ‑ Start prvního semifinále byl naplánován na 20.20. Jenže v tu dobu sprinteři na ploše nebyli. Po sociálních sítích už se šířilo video nehody z prostranství mezi rozcvičovacím a hlavním stadionem.

„Při výjezdu z mostu do nás nabouralo jiné autíčko,“ popisoval Macík. Mezi jeho spolupasažéry byl i hvězdný Američan Noah Lyles, ale nejhůře ze sprinterů dopadl Jamajčan Andrew Hudson, jenž seděl před českým sprinterem. „Toho trefilo sklo do oka,“ líčil český rekordman.

Spolu s jedním z dobrovolníků, jenž z vozítka vypadl, musel být Jamajčan ošetřen, ostatní si počkali na nové vozítko. To už je bezpečně dovezlo na stadion.

„Byl jsem také otřesený, přece jen je to jako by do vás nabouralo auto, nečekáte to,“ uznal Macík, jenž seděl v místě nárazu. Pro jeho sprinterskou pohodu ale byl nepříjemnější odklad závodu, první semifinále bylo odsunuto až za to původně třetí o zhruba dvacet minut.

„Úplně mi nesedlo, jak jsme dvacet minut čekali. Namazal jsem si hřejivku, dal nakopávač a v době, kdy jsme tam seděli, to ze mě spadlo,“ přiznal debutant na vrcholné akci. „Kluci to zvládli, asi jsou větší profíci,“ uznal i na adresu Hudsona, jenž doběhl pátý.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Jamajčan Andrew Hudson se po semifinále drží za poraněné oko.

A na základě žádosti jamajské výpravy byl i s horším časem dobrán jako devátý do finále. „Přišel jsem si jako ve zpomaleném filmu. Kus skla mi vletěl do oka, museli mi ho vyndat, pořád vidím rozmazaně,“ přiznával Hudson. „Příště radši půjdu pěšky,“ dodal.

Lyles vyhrál v čase 19,76 s, cestou novinářskou mixzónou jen houkl: „Jsem zdravý.“ Macík semifinále dokončil poslední za 20,71 s.

„Čas jsem si představoval lepší, ale jsem spokojený, že jsem tu běžel semifinále,“ hodnotil. „A i to, co se dělo před ním, je zkušenost, byť takové se asi předejít nedá,“ věděl.

Reklama