Hlavní obsah

Nejedu! Zní to hnusně, ale musím se zachovat jako sobec, vysvětluje Maslák

Čtvrtkař Pavel Maslák soupeření nejlepších světových štafet World Relays na Bahamách 22. a 23. dubna vynechá. Čerstvý majitel zlatého hattricku z halových ME tak uposlechl rady svého kouče Dalibora Kupky.

Pavel Maslák a jeho pět zlatýchVideo: Dukla Praha/Ivana Roháčková

 
Článek

„Zní to hnusně, ale člověk se někdy musí zachovat jako sobec a myslet jenom na sebe. Trenér říkal, že by to zásadně narušilo přípravu na léto s vrcholem na světovém šampionátu v Londýně. Tak jsem na něj dal," vysvětlil 26letý atlet, který 20. března odlétá na soustředění do JAR.

Na léto si vytkl především individuální úkoly. „Dva roky se mi venku moc nevedlo. Je na čase dostat se pod 45 sekund. Chtěl bych, aby to vyšlo právě v Londýně, kde bude mým cílem minimálně finále," líčil Maslák, jehož český rekord na čtyřstovce z května 2014 je 44,79 s.

Účast štafety je teď nejistá

World Relays jsou jednou ze dvou možností, jak se nominovat na MS do Londýna na 4x100 a 4x400 m, druhou je postavení mezi osmičkou nejlepších štafet v žebříčku IAAF podle dvou dosažených časů. Maslák byl klíčovým členem českých štafet na posledních třech halových ME, kde pokaždé získal bronz, šance na úspěch venku a ve světové konkurenci je ale mnohem menší.

Účast českého kvarteta na akci je tak nejistá. „S neúčastí Pavla ztrácí smysl, protože cíl probojovat se do finále a tím si zajistit účast v Londýně je z říše snů," tuší šéftrenér Tomáš Dvořák.

Reklama

Související témata: