Hlavní obsah

Nejmladší česká olympionička po radikálním kroku: Dřív jsem se tomu jen smála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako dorostenka vyhrála v atletice všechno, co se dalo. Mistrovství světa i Evropy, olympijské hry své kategorie. V devatenácti letech byla nejmladším českým sportovcem i na „velkých“ hrách v Tokiu. Pak se ale čtvrtkařka Barbora Malíková rozhodla pro radikální krok. Dívka z Oldřišova u Opavy kývla na nabídku z univerzity Virginia Tech a odešla za sportem i vzděláváním do USA. Převládá u ní zatím nadšení, nebo rozladění? O své zkušenosti se podělila v podcastu Mixzóna.

Foto: Sport.cz

Hostem podcastu Mixzóna byla Barbora Malíková

Článek

Desítky českých atletů za poslední roky zamířily na některou z amerických vysokých škol. Nikdo ale za sebou neměl takovou historii mládežnických úspěchů jako Malíková.

„Ještě před dvěma lety bych řekla: Já a Amerika? Co bych tam dělala? Jen jsem se tomu smála,“ přiznává. Jenže pak svůj pohled změnila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Barbora Malíková (@barbora_malikova)

Důkladně vybírala, na jaké škole má její obor industrial design nejvyšší úroveň, přes rok komunikovala se svým současným americkým trenérem, vyslechla si doporučení od oštěpařky Ireny Gillarové, která ve Virginii rovněž studovala. Až pak kývla.

„Je to dobrý,“ usmívá se. „Spolupráce s trenérkou v Česku i americkým koučem funguje. Obor, který mám, je super. A po letech mě nebolí achilovky,“ nemůže si první měsíce v USA vynachválit.

Co jí v zámoří nejvíc překvapilo? Potkala jí krize? Jaké má atletické plány? A při čem vzniká v okolí jejího kampusu malé zemětřesení? To vše prozradila Malíková v Mixzóně.

Reklama

Související témata: