Hlavní obsah

Netušila, že běží pro bronz. My se radovali i ze čtvrtého místa, ale tohle je trošku lepší, smála se Vondrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českým štafetám se zkrátka vyplácí bojovat až do konce. Při juniorském mistrovství Evropy v Jeruzalémě doběhla pro bronz Gloria Lurdes Manuel po pádu německé soupeřky před cílovou čárou, v Budapešti finišovala dokonce pro světový bronz se smíšenou štafetou Lada Vondrová, když nešťastná kolize potkala ve stejném místě Nizozemku Femke Bolovou.

Foto: Roháčková Iva, ČTK

Lada Vondrová dobíhá do cíle smíšené štafety, vpravo nešťastná Nizozemka Femke Bolová.

Článek

Budapešť (od našeho zpravodaje) ‑ O tom, že právě dobíhá na medailové pozici, přitom Vondrová neměla tušení. Sama se soustředila na souboj s Britkou a o tom, že Bolová se do cíle dostala bez kolíku, nevěděla.

Jak jste viděla dramatické poslední metry závodu a pád Bolové?

Já jen sledovala, že do ní nesmím narazit a musím ji oběhnout. Koukala jsem se Britce jen na záda a rvala to do cíle. Pak už jsme jen čekali.

Vůbec jste netušila, že se do cíle dostala bez kolíku?

Právě, že jsme to nevěděli, až pak jsme koukali, že jsme na třetím místě. Jedna Němka nám říkala, že Femke doběhla bez kolíku. Pak jsem tomu začala věřit, ale předtím si toho nevšiml nikdo z nás.

Také trvalo, než jste se začali naplno radovat, i když výsledky byly na světelné tabuli.

Jasně, my bychom se radovali i ze čtvrtého místa, ale tohle je ještě trošku lepší. (úsměv) Bylo to štěstí v něčím neštěstí.

Věřila jste si na svém posledním úseku, že se dostanete před britskou soupeřku?

Věřila, ale jak jsme vyběhly rovinku, už jsem věděla, že ji nedám. Byla tam díra, zapnula jsem rakety a asi jsem to trošičku přepálila, ale hnala jsem to, co mi síly stačily.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články