Hlavní obsah

Ogrodníková vyhrála v Bernu náhradu za Diamantovou ligu před Špotákovou

Bern

Nikola Ogrodníková zvítězila na mítinku v Bernu, který byl pro oštěpařky náhradou za zrušenou akci Diamantové ligy v Číně. Druhá skončila světová rekordmanka a dvojnásobná olympijská šampionka Barbora Špotáková.

Foto: archiv Nikoly Ogrodníkové

Nikola Ogrodníková se svým startovním číslem v Bernu.

Článek

Oběma českým vrhačkám nevyšly olympijské hry v Tokiu, kde nepostoupily z kvalifikace, ale ve Švýcarsku dnes všechny soupeřky předčily. Ogrodníková hodila nejdál hned prvním pokusem, který dolétl do vzdálenosti 64,16 metru. "A navíc splněný limit na mistrovství světa a mistrovství Evropy," radovala se na instagramu.

"Jsem šťastná, že jsem splnila limit na mistrovství světa a hodila opravdu dobrý výkon. Zároveň mi vítězství v Diamantové lize pomůže s body směrem k finále v Curychu a pro ně jsem si sem taky jela. Soutěž byla velice zdlouhavá a zbytečně se táhla," uvedla Ogrodníková na facebookovém profilu Top Athletics. Druhý náhradní mítink za zrušené čínské závody se uskuteční 31. srpna v Roveretu.

Špotáková v předposlední páté sérii předvedla výkon 61,95 metru a posunula se na druhou příčku před Rakušanku Victorii Hudsonovou a Litevku Livetu Jasiunaiteovou, které hodily shodně 61,64. Česká trojnásobná mistryně světa se letos prosadila na stupně vítězů v soutěži Diamantové ligy podruhé, v červenci v Monaku zvítězila.

V běhu na 1500 metrů vybojoval v Bernu vítězství Filip Sasínek díky svému nejlepšímu letošnímu času 3:36,43.

Součástí Diamantové ligy byl také vrh koulí žen, v němž se radovala z prvenství Američanka Chase Ealeyová výkonem 19,05.

Reklama