Hlavní obsah

Osmistovkař Rudisha nebude kvůli zranění obhajovat olympijský triumf

Ženeva

Keňský půlkař David Rudisha nebude na olympijských hrách v Tokiu obhajovat tituly z Ria de Janeiro a Londýna. Jeho agent Michel Boeting řekl agentuře AP, že světový rekordman je ze hry kvůli přetrvávajícím problémům se svalovým zraněním. Na programu dne je podle něj spíše otázka, zda vůbec bude pokračovat v kariéře.

Foto: www.iaaf.org

Keňský půlkař David Rudisha (vpravo), ilustrační snímek.

Článek

"Jestli skončit, nebo pokračovat v tréninku, protože jeho jedinou motivací je olympiáda," řekl Boeting. Podle něj Rudishovy současné potíže souvisejí s chronickým zánětem sedací kosti a v tomto roce se na závodní dráhu nedostane.

Dvaatřicetiletý Rudisha startoval naposledy na mezinárodních závodech v sezoně 2017. V té předchozí obhájil v Riu zlatou medaili z Londýna, kde triumfoval v dosud platném světovém rekordu 1:40,91. Vždy rok před olympijskými hrami získal i světové tituly. Od sezony 2017 jej provázely nejrůznější zdravotní problémy se zády či s kolenem, v loňské koronavirové sezoně si navíc zlomil kotník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články