Hlavní obsah

Oštěpař Vadlejch vstoupil vítězně do olympijské sezony, v JAR hodil 87 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oštěpař Jakub Vadlejch vstoupil do olympijské sezony výhrou na mítinku v Potchefstroomu. Bronzový medailista z mistrovství světa a vítěz atletické Diamantové ligy z minulé sezony hodil v Jihoafrické republice rovných 87 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Vadlejch na archivním snímku

Článek

Na soustředění v JAR jen jednou v kariéře předvedl lepší výkon, když loni zapsal 88,38 metru. To ale závodil o měsíc později. „Čistě statisticky je to můj druhý nejlepší závod v Jihoafrické republice. Na tak brzký start sezony jsem se cítil moc dobře a závod ukázal, že letošní rok s dvěma vrcholy bude určitě stát za to,“ uvedl v tiskové zprávě aktuálně nejlepší český atlet, který bude v Paříži obhajovat olympijské stříbro z Tokia. Předtím by měl závodit na červnovém mistrovství Evropy v Římě.

V letošních světových tabulkách se v samém úvodu sezony Vadlejch zařadil na druhé místo hned za německého mladíka Maxe Dehninga, jenž v únoru šokoval hodem 90,20. Další start Vadlejch plánuje na úvodní mítink Diamantové ligy, který se uskuteční 10. května v Dauhá. Tam se mu tradičně daří, loni i předloni skončil druhý.

Reklama

Související témata: