Hlavní obsah

Oštěpařský mistr světa Vetter začátek sezony nestihne

Oštěpařský mistr světa z roku 2017 Johannes Vetter začátek atletické sezony nestihne. Zatím neví, kdy se vrátí po problémech s ramenem, které ho loni připravily o mistrovství světa i Evropy. Je ale přesvědčený, že letos může být znovu ve světové špičce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpař Johannes Vetter na archivním snímku.

Článek

Elitní oštěpaři včetně českého reprezentanta Jakuba Vadlejcha budou závodit v pátek na úvodním mítinku Diamantové ligy v Dauhá. U toho hvězdný Němec ještě nebude. "Dauhá by na mě bylo moc brzo, ještě nejsme stoprocentně spokojení s mou formou. A navíc bych stejně kvůli loňské sezoně nedostal pozvánku," řekl Vetter agentuře SID.

Plánuje dvoutýdenní soustředění v Turecku, kde bude pracovat na technice. "Ještě nevím, kdy zahájím sezonu. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, a pak naplánujeme závody. Musím být trpělivý, ale nejsem z toho nijak ve stresu, všechno je v pohodě. Rozhodně chci letos patřit k nejlepším," ujistil.

V letech 2020 a 2021 byl díky velehodům 97,76 a 96,29 metru tabulkovým lídrem světového oštěpu Jako největší favorit přiletěl předloni na olympijské hry do Tokia, ale ve finále vyhořel a skončil výkonem 82,52 metru až devátý. Pak si stěžoval na špatný sektor, který mu znemožnil obvyklý rozběh.

Po vleklé léčbě ramena už Vetter nemá obavy ze zranění. "Tělo je na tom celkem dobře. Samozřejmě jsou bolístky, ale to je normální, když házíte oštěpem. Rameno se občas ozývá, ale máme to pod kontrolou," dodal.

Reklama