Hlavní obsah

Po loňské pauze bude v Turnově opět Memoriál Ludvíka Daňka

TURNOV

Po loňské pauze zaviněné nedostatkem financí se bude letos opět v Turnově konat mezinárodní atletický mítink Memoriál Ludvíka Daňka. Na úterý 24. května si svůj první start v sezóně naplánovala také oštěpařka Barbora Špotáková, světová rekordmanka.

Foto: Reuters

Barbora Špotáková se představí na Memoriálu Ludvíka Daňka.

Článek

Hlavním závodem bude ale hod diskem, při kterém tradičně uctí nejlepší diskaři světa památku olympijského vítěze Ludvíka Daňka, který v Turnově v roce 1964 vytvořil světový rekord. Podle manažera mítinku Evropské atletické asociace Imricha Bugára je už jistý start loňského mistra Evropy Piotra Malachowského z Polska, držitele třetího nejlepšího výkonu loňských světových tabulek (69,83 m).

Přijede prý také bronzový medailista z ME Maďar Róbert Fazekas a jeho krajan a čtvrtý z Barcelony Zoltán Kövágó, který hodil loni nejlépe 69,69 metru. Organizátoři se snaží získat do startovní listiny další slavná jména.

Před dvěma lety vyhrál hlavní závod úřadující olympijský vítěz a mistr světa Gerd Kanter, Špotáková tehdy zahájila sezonu hodem dlouhým 65,96 metru. Do Turnova se chystá letos opět také vícebojař Roman Šebrle.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.