Hlavní obsah

Pošle Knapková Svobodu na skif? Sázku olympijských vítězů rozsoudí běh

Praha

Veslařka Mirka Knapková se přes atletiku může dostat až k modernímu pětiboji. Pokud totiž prohraje sázku s dalším olympijským vítězem Davidem Svobodou, bude muset okusit jeho sport. A naopak, Svobodovi hrozí nástrahy skifu.

Foto: Petr Horník, Právo

David Svoboda a Mirka Knapková (v červeném) při přijetí u prezidenta Miloše Zemana.

Článek

Jejich sázku rozsoudí sobotní závod běžeckého seriálu RunTour v Plzni. Knapková absolvuje pětikilometrovou trať, Svobodu čeká dvojnásobná distance a souboj s veslařkou rozsoudí jeho mezičas v polovině závodu.

Z lodi nemá strach

A když pětibojař prohraje? Jak si povede na vodě? „Nemám strach,“ směje se Svoboda. „Já bych měla,“ oponuje mu Knapková.

„David je všestranným sportovcem, neměl by tak mít na lodi problém. Přesto když člověk chce, tak ho rychle dostane do vody,“ upozorňuje se šibalským pohledem dvaatřicetiletá rodačka z Brna.

Sama by z pětiboje měla větší respekt. „Nevím, co čekat od šermu, to může být dobrý adrenalin,“ tuší Knapková. Z moderního pětiboje si zatím vyzkoušela jen běh a jízdu na koni. „Jenže to jsem se na něm procházela. Parkur bude trošku jiná zkouška odvahy,“ dodává s respektem Knapková.

Nerada prohrává

„Sázka je skvělá motivace. Já neprohrávám,“ ujišťuje skifařka, která s atletikou začínala a na středních tratích vypomáhala Olympu ještě během své úspěšné veslařské kariéry.

Svoboda už má zase několik závodů RunTour za sebou. „Já už vím, do čeho jdu, budu to mít jednodušší. Myslím, že si Mirka bude muset projít pětibojem a některé disciplíny rozhodně nebudou legrace,“ varuje parťačku.

Závod startuje od plzeňského pivovaru v sobotu ve 12 (5 km) a 13 hodin (10 km).

Reklama

Související témata: