Hlavní obsah

Poslední medaile Špotákové se v charitativní aukci vydražila za 300 000 korun

Poslední medaile světové rekordmanky v hodu oštěpem Barbory Špotákové přinesla stovky tisíc korun na pomoc dětem a mladým lidem, kteří se chystají na přechod z dětského domova do běžného života. Její bronz z letošního mistrovství Evropy se ve vánoční charitativní aukci organizace Dejme dětem šanci ve čtvrtek vydražil za 300 000 korun, informovali pořadatelé.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Barbora Špotáková na archivním snímku

Článek

Dvojnásobná olympijská vítězka Špotáková je dlouholetou patronkou této organizace. Cenný kov, který vybojovala v dramatickém závodě na srpnovém šampionátu v Mnichově, jí věnovala, aby podpořila volnočasové sportovní aktivity dětí v projektu Přál(a) bych si.

Při tradiční charitativní aukci organizace Dejme dětem šanci se prodalo osmnáct nevšedních zážitků, originálních předmětů a uměleckých děl celkem za 1,196 milionu korun.

"Jsem moc ráda, že jsme se opět mohli vrátit k této krásné tradici. Vánoce a děti prostě patří k sobě. Mám obrovskou radost z celkového výsledku aukce, ale nejvíc mě potěšila částka, za kterou se podařilo vydražit Báry medaili," uvedla ředitelka a zakladatelka této společnosti Michaela Chovancová.

Reklama

Související témata: