Hlavní obsah

Powell kvůli zranění nebude startovat na Zlaté lize v Paříži

PAŘÍŽ

Světový rekordman v běhu na 100 metrů Asafa Powell se kvůli zranění nezúčastní druhého mítinku Zlaté ligy v Paříži a přijde tak o možnost získat podíl z milionového jackpotu. Jamajský sprinter se pořadatelům mítinku v Saint-Denis omluvil kvůli poranění levé nohy, které utrpěl před deseti dny na národním šampionátu v Kingstonu.

Foto: internet

Asafa Powell po jednom ze svých sprinterských vítězství.

Článek

O Powellově neúčasti ve francouzské metropoli informoval ředitele mítinku v pondělí večer atletův manažer Paul Doyle. Podle agentury AFP se nejrychlejší muž planety, jenž už třikrát v kariéře zaběhl stovku v rekordním čase 9,77 sekundy, nezúčastní ani o týden později třetího dílu Zlaté ligy v Římě.

Čtyřiadvacetiletý Powell vyhrál v červnu úvodní podnik prestižního seriálu v Oslu a měl šanci stejně jako loni získat část z jackpotu určeného pro vítěze všech mítinků Zlaté ligy. Na domácím šampionátu se však při triumfu zranil a dráhu opustil pouze s asistencí pořadatelů. Podle dostupných informací si poranil tříslo.

Powellovy současné problémy připomínají rok 2005, kdy si shodou okolností také na domácím mistrovství poranil tehdy již světový rekordman tříslo a musel vynechat MS v Helsinkách, kde byl hlavním favoritem na zisk zlaté medaile. Letošní mistrovství světa v Ósace začne 25. srpna.

Reklama

Související témata: