Hlavní obsah

Powell požádal o snížení trestu za doping na tři měsíce

Lausanne

Bývalý světový rekordman v běhu na 100 metrů Asafa Powell a jeho kolegyně z jamajské reprezentace Sherone Simpsonová požádali o snížení dopingového trestu z roku a půl na tři měsíce. Jednatřicetiletý sprinter v odvolání k mezinárodní sportovní arbitráži CAS argumentuje tím, že šlo jen o lehčí prohřešek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sprinter Asafa Powell v závodu na 100 m při Zlaté tretře 2013 v Ostravě.

Článek

Powell a Simpsonová měli vloni v červnu pozitivní dopingový test na soustředění v Itálii a tvrdí, že zakázaný stimulant pochází z jednoho z potravinových doplňků, které jim dodal nový fyzioterapeut Christopher Xuereb. Sprinter prý produkty na internetu šest hodin prověřoval, aby si byl jist, že neobsahuje nedovolené látky.

Kanaďan Xuereb ale prohlásil, že sportovcům dával jen vitamíny od ověřených firem. Přípravek Epiphany D1 ale podle dopingových kontrol obsahoval stimulant. Xuereb přitom v minulosti pracoval na torontské klinice Anthonyho Galey, který se přiznal k tomu, že obchodoval s neschválenými a neoznačenými přípravky.

Powellův trest platí od 21. června 2013. Pokud se nedočká jeho zmírnění, může se vrátit k závodění 20. prosince, zhruba měsíc po 32. narozeninách.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články