Hlavní obsah

Pražská tyčka láká na Václavské náměstí závodníky i diváky

PRAHA

V závěru června si už tradičně dávají na pražském Václavském náměstí dostaveníčko příznivci královny sportů. Na Můstku ve středu opět vyroste skokanský sektor s doskočištěm a diváci a návštěvníci metropole budou moct sledovat zápolení atletických akrobatů při 19. ročníku exhibiční Pražské tyčky.

Článek

Na start se postaví současné české jedničky obou kategorií Michal Balner a Jiřina Ptáčníková. Naopak bude chybět dvojice chybět Štěpán Janáček - Adam Ptáček, která bojuje o limit na mistrovství Evropy v Barceloně, a dala přednost čtvrtečnímu oficiálnímu závodu na Strahově.

Případné překonání předepsaného kritéria z Pražské tyčky by jim totiž nebylo uznáno, protože se jedná o exhibiční mítink. V kategorii mužů se vedle Balnera představí i Jan Kudlička. Oba si mohou atmosféru závodu na náměstí do sytosti užít s vědomím, že už mají limit pro barcelonský šampionát v kapse.

Z cizinců se populární podívané zúčastní například Američan Jeff Ryan, silnější konkurence se sešla v ženské kategorii, kde změří síly mimo jiné vítězka z roku 2008 Polka Joanna Piwowarská nebo Ruska Jekatěrina Kolesovová. Soutěž žen je na programu od15.00, o dvě hodiny později má začít závod mužů.

Reklama

Související témata: