Hlavní obsah

Pražskou tyčku na Můstku ovládli Ptáčníková a Balner

PRAHA

Domácí favorité Jiřina Ptáčníková a Michal Balner se stali vítězi 19. ročníku Pražské tyčky. Prvně jmenovaná skočila při tradiční exhibici v dolní části Václavského náměstí 440 centimetrů, její mužský protějšek předvedl kvalitní výkon 572 cm.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jiřina Ptáčníková na Václavském náměstí během Pražské tyčky

Článek

V závodě žen Ptáčníkoví jako jediná překonala 440. Následující dvě výšky vynechala a laťku si nechala zvýšit na metu 466 cm, čímž by o centimetr vylepšila rekord mítinku. Ten drží od roku 2002 velká suverénka ženské tyčky Jelena Isinbajevová z Ruska, ale Ptáčníkové se útok na letitý výkon mnohonásobné světové rekordmanky a medailistky z velkých soutěží nevydařil.

"Čtyřistašedesát je docela vysoko, ale skočit by se to dalo. Tady to ovšem nevyšlo. Ráda si však takový výkon nechám na nejdůležitější závod roku, kterým bude mistrovství Evropy v Barceloně," přála si skokanka pražského Olympu, kterou závod zastihl po tréninkovém cyklu. "V minulých dnech jsem víc potrénovali, a tak to tady nebylo nic moc. Byla jsem docela unavená a když človek navíc zůstane v soutěži sám, tak to také není to pravé," konstatovala.

S 572 centimetry byl Balner naopak vrcholně spokojený, protože předvedl lepší výkon než je jeho osobní rekord z regulérního závodu. Po zdolání 556 už neměl soupeře a v závěru se dokonce pokoušel o 580 centinmetrů. "Potvrdil jsem si, že 570 můžu zdolat v každém závodě. Skákal jsem víc technicky, protože další závod mám hned ve čtvrtek. Na 580 jsem si ani nevzal tvrdší tyč. Myslím, že bych to klidně mohl skočit, jen mi chybělo víc štěstí," dodal závodnák Dukly Praha.

Pražská tyčka, exhibiční atletický závod
Muži: 1. Balner 572 cm, 2. Kudlička (oba ČR) 546, 3. Ryan (USA) 546, 4. Bechyně (ČR) 532, 5. Wengerden (Niz.) 532.
Ženy: 1. Ptáčníková 440, 2. Maláčová (obě ČR) 425, 3. Larsasenová (Nor.) 425, 4. Kolesová (Rus.) 425, 5. Piwowarská (Pol.) 425.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.