Hlavní obsah

Pražský půlmaraton, který se uskuteční příští týden, chce být propagací míru

Pražský půlmaraton, který se po covidové pauze uskuteční příští sobotu, chce mít i mírové poselství. Organizátoři ze seriálu RunCzech plánují například rozdávat před startem symbolické náramky v ukrajinských barvách. Na populární pražský závod ještě zbývají volná místa.

Foto: Mizuno Trail Running Cup

Ilustrační foto

Článek

Pořadatelé elitního tuzemského seriálu tak reagují na invazi ruských vojsk na Ukrajinu. "Organizujeme velký závod uprostřed složité situace a nemůžeme to ignorovat. Záběry z pražského půlmaratonu zprostředkováváme do stovek zemí a chceme světu sdělit, že kdo běhá, neválčí," uvedl v tiskové zprávě prezident RunCzech Carlo Capalbo.

V uplynulých dvou letech se půlmaraton nemohl uskutečnit kvůli koronaviru. Očekává se okolo jedenácti tisíc účastníků včetně české a světové elity, mezi níž ale budou chybět profesionální závodníci z Ruska a Běloruska. Solidaritu s potřebnými plánují vyjádřit i charitativní organizace, které s RunCzechem dlouhodobě spolupracují.

Většinu startovních míst obsadili běžci, kteří si převedli startovné z neuskutečněných ročníků. Volná místa ale ještě zbývají. "Na registračním webu je ještě několik desítek startovních čísel," uvedl Capalbo.

Reklama